raadplegingen op afspraak +32 496 10 75 34 / info@dierenartsdebyser.be

Hallo
Mijn naam is Njuta (genieten in het zweeds) ik ben een lieve Berner Sennen hond van 2jaar en 9 maanden.
Ik ben geboren in een heel groot nest: 11 broertjes en een zusje.
Als kleine pup had ik last van een parasiet en moest ik veel medicatie nemen. De zoektocht begon dan om alles in orde te krijgen.
Ik ging trainen maar daar merkten ze dat ik vlug moe was en begon manken. Alarmbelletjes gingen af en er werd verder gezocht. Op aanraden van de trainster kwamen we bij Kristien terecht.
Ze ontdekte dat ik gluten gevoelig ben en ik kreeg andere korrels. Met  acupunctuur en osteopathie werd het manken beter maar het verdween nooit helemaal.
Er werd ook niet uitgesloten dat ik misschien ocd had of lpc.
Om een lang verhaal kort te maken en na vele onderzoeken, een scan en foto’s kwamen mijn baasjes tot de ontdekking dat mijn gewrichten alles behalve ok waren. De dierenartsen van de dierenkliniek verbloemden het niet en deelden ons mee dat er heel wat operaties gingen volgen zonder garantie dat het goed zou komen.
Paniek, verdriet, twijfel …. Mijn baasjes waren nog maar na 20 maanden hun vorige hond verloren omdat ze langs de weg ergens iets van vergif gegeten had en nu moesten ze een hele moeilijke beslissing nemen voor mij.
Na heel veel wikken en wegen, kostenplaatje  bekijken en hun gevoel uit te schakelen maakten ze een afspraak om me te laten inslapen.
Toen het moment naderde lukte het hen toch niet om dit te laten doen en er werd beslist om een basis operatie te laten doorgaan. Losse stukjes kraakbeen verwijderen uit mijn ellebogen en den boel wat opkuisen. We gingen zien hoe het dan lukte en de andere operaties zouden we niet doen.
Ik herstelde redelijk vlot omdat ik ook iedere week en later om de 14 dagen naar Kristien kwam. Haar goeie zorgen, tips hielpen me om terug op krachten te komen en om zonder manken verder door het leven te gaan.
Mijn baasjes kregen ook veel advies rond voeding en er werd vers gekookt voor mij en lekker dat dat is.
Omdat ik ook veel last had van loopsheid en schijndracht werd er uiteindelijk toch beslist om me te laten steriliseren.
Nu mijn voeding ok was, ik geen last meer had van mijn hormonen en ik regelmatig voor een behandeling bij Kristien kan gaan wordt mijn leven steeds beter en beter. Ik ben een vrolijke hond die wel beperkingen heeft maar daar houden mijn baasjes heel veel rekening mee. Ik ken mijn eigen grenzen niet goed en mijn baasjes moeten mijn
wandelingen en zotte toeren wat inperken maar het lukt.
Ik kan uitrusten op mijn zalige ergonomische mat (ook op aanraden van Kristien) en dat doet zo’n deugd voor mijn lijfje.
Om de 10 weken of als ik het vroeger aangeef gaan we nog eens langs op controle bij Kristien en word ik behandeld en dan kan ik er weer tegenaan om heel veel liefde te geven en te krijgen.
Mijn baasjes en ik zijn je eeuwig dankbaar want zonder jou en hun zorgen was ik er niet meer.
Een dikke poot en een lieve Njuta knuffel.

Kristien Marent, Woesten

webdesign FaroMedia