Katvriendelijke dierenarts in West-Vlaanderen

katvriendelijke dierenarts West-Vlaanderen

Onze praktijk heeft het “Cat Friendly Clinic” Label

Voor katten (en hun baasjes) kan een bezoek aan de dierenarts nogal stressvol zijn, en dat willen we zoveel mogelijk vermijden. We behaalden het certificaat van “Cat Friendly Clinic” (katvriendelijke dierenarts) uitgereikt door de International Society of Feline Medecine (ISFM)

Dit is een internationaal erkende onderscheiding, het betekent dat we aan bepaalde criteria voldoen die de stress vermindert bij katten tijdens een bezoek aan de praktijk.

Katten zijn namelijk helemaal anders dan honden, hebben andere behoeftes, en vragen een andere aanpak. Daar hebben we ons als praktijk op toegelegd, we hebben inzicht in wat katten nodig hebben en proberen dit in de praktijk in te zetten.

Hoe maken we onze praktijk katvriendelijk?

  • We zorgen ervoor dat katten en honden elkaar zo weinig mogelijk ontmoeten tijdens hun bezoekje aan onze praktijk.
    Dit door te werken op afspraak, maar ook door onze organisatie binnen de praktijk. In de wachtkamer is er een plekje speciaal voorzien voor katten. Je kan er je kattenmand iets hoger plaatsen, en je kat beschermen tegen storende prikkels, o.a. door dekentjes te gebruiken die je er ter beschikking hebt.

Na de consultatie hoef je niet meer langs de wachtkamer te passeren

  • Als een kat langer bij ons verblijft, bv. na een ingreep, voorzien we katvriendelijke kooien, gezellig ingericht en voldoende ruim. We zorgen er ook voor dat katten en honden nooit tegelijk gehospitaliseerd zijn.
    De kooien zijn naast elkaar gepositioneerd, zodat er geen oogcontact is tussen verschillende katten, wat zorgt voor meer rust.
  • We nemen onze tijd bij het behandelen van uw kat, benaderen hem/haar met kalmte en voorzichtigheid.
  • We kunnen advies geven rond producten die stress kunnen verminderen voor je kat voor of na een behandeling. In onze praktijkruimtes gebruiken we een verstuiver met feromonen waar katten rustiger van worden.
  • We zijn allebei geëngageerd in het vriendelijk en correct omgaan met katten, en zijn dan ook beiden contactpersoon wat betreft vragen i.v.m. kattengedrag.
  • We zijn lid van ISFM, een internationale kattenvereniging, en proberen up-to-date te blijven rond thema’s gezondheid en welzijn van katten.

Al deze kleine maatregelen zorgen voor een katvriendelijke omgeving. Wil je graag meer weten over het vermijden van stress bij katten, neem dan eens een kijkje op catfriendlyclinic.org

International Cat Care is een charitatieve instelling (#1117342) en een in Engeland geregistreerde non-profitorganisatie (#06002684)
International Cat Care, Place Farm, Tisbury, Wiltshire, Verenigd Koninkrijk, SP3 6LW T +44 1747 871872 – E info@icatcare.org

Katvriendelijke kliniek, ofwel Cat Friendly Clinic, is een programma van de International Society for Feline Medicine, de diergeneeskundige tak van International Cat Care.

Op zoek naar een katvriendelijke dierenarts?

Dan helpen wij je graag verder.

Bellen
Route