Dierenarts Debyser

De beste zorgen voor je huisdier. Daarom koppelen we de klassieke Westerse geneeskunde aan de acupunctuur en osteopathie. Met deze combinatie kunnen we veel dierenleed oplossen.

Maak je afspraakStel je vraag

Mijn verhaal

Of hoe ik ertoe kwam om acupunctuur en osteopathie te combineren met de klassieke dierengeneeskunde.

Opgroeiend op een boerderij, was ik van kindsbeen af omringd en gefascineerd door dieren: varkens, runderen, kippen, katten, honden, cavia’s, konijnen … Ik had er zelfs mijn lievelingsvarken. Het was dan ook vanzelfsprekend voor mezelf dat ik diergeneeskunde zou studeren.

Het is een samenloop van omstandigheden die me brachten tot wat ik vandaag doe.

Na een tiental jaren praktijk te doen, ervaarde ik regelmatig de beperkingen van de klassieke diergeneeskunde. Vaak moet er dan de hulp worden ingeroepen van duurdere toestellen of onderzoeken. Ik bedacht me toen: waarom niet ‘back to basis’, en beter leren kijken en werken/voelen met mijn handen. Supergemotiveerd werkte ik dan de driejarige osteopathie-opleiding af.

Toen mijn dochter op 10-jarige leeftijd chronische hoofdpijn kreeg, en de artsen na vele onderzoeken geen oorzaak vonden, ben ik als moeder op zoek gegaan naar een oplossing. Osteopathie gaf wat verlichting voor haar, maar met acupunctuur had ze eindelijk pijnvrije dagen, later weken, en nu maanden. Zonder twijfel begon ik dan ook aan Chinese en Japanse acupunctuuropleidingen, die ik succesvol afwerkte. Acupunctuur vormt samen met osteopathie een heel sterk duo.

Het doet me elke dag plezier om de dankbaarheid van dieren en hun eigenaars te mogen ervaren. Het inspireert en motiveert me dagelijks om nieuwe oplossingen te zoeken.

Het team:

Kristien Debyser

Naast de opleiding voor klassieke diergeneeskunde volgde ik verschillende binnen- en buitenlandse opleidingen in de osteopathie, Chinese acupunctuur, Japanse acupunctuur, Food Therapy.

Het studeren is een never-ending story voor mij. Op zoek gaan naar datgene waarmee we je hond/kat wel kunnen helpen, waar een ander geen raad meer weet.

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig in de tuin, of kan ik genieten van een wandeling in de natuur (het liefst in de Oostenrijkse bergen) of een fietstochtje met het gezin.

Marc dierenarts Debyser

Als echtgenoot van Kristien werk ik al 23 jaar mee achter de schermen. 

Zelf ben ik ook opgegroeid op een boerderij en zit de zorg voor dieren in mijn genen. 

Mijn taak is voornamelijk het onthaal en assisteren bij consultaties en operaties. Verder zorg ik dat de klanten en patiënten zich welkom en op hun gemak voelen in onze praktijk.

Onze klanten aan het woord

Ik ben met Kana bij haar terecht gekomen nadat Kana heel ziek was geweest en moeite had om te verdikken en te stappen.

Via acupunctuur is ze beter en beter beginnen stappen. De voeding is ook helemaal terug op punt door de goeie uitleg van Kristien.

Je mag haar altijd om raad vragen en zal je helpen waar het nodig is. Een echte aanrader dus.

Charlotte

Ik kom al een hele tijd met mijn hondje Poubelle naar Kristien, ze heeft al veel voor Poubelle kunnen doen. Ze was als puppy ondervoed en heeft hierdoor heel wat fysieke problemen ontwikkeld, we werden door onze dierenarts naar Kristien doorverwezen.

Ze had een nekhernia, heupdysplasie, tennisellebogen, en papegaaienbekjes aan de rug. Ze nam ontstekingsremmers, en er werd gezegd dat ze dit zou moeten blijven nemen. Ze heeft echter ook een zwakke maag en kon de medicatie moeilijk verdragen.

Dankzij de osteopathie en acupunctuur behandelingen is Poubelle medicatievrij en tevreden.

Kristien heeft een rustige, zachte aanpak, en dat kunnen de hondjes goed verdragen.

Lies

We komen al een tijdje naar Kristien met onze whippet Hermes.

Hij kampte met een nekhernia, en werd hiervoor al 2 maal geopereerd. Na een tijdje begon Hermes echter opnieuw nekpijn te krijgen, en zwakte in de voorpoten. Ik wou hem niet nog een keer laten opereren. Hij moest heel wat medicatie nemen, was niet meer dezelfde.

Ondertussen is onze Hermes al 13 jaar en dankzij de behandelingen bij Kristien kunnen we hem in goeie gezondheid houden. Hij is een belangrijk deel van ons leven, we willen goed voor hem zorgen en hem zo lang mogelijk bij ons houden.

Wat we uniek vinden aan Kristien is haar completere, holistische benadering, het kan een mooie aanvulling zijn op de gewone dierengeneeskundige praktijk.

Yves

Heb je een vraag voor ons?

Stel ze hier, vul onderstaand formulier in en we contacteren je zo snel mogelijk.

Bellen
Route