Op bezoek bij de hondenosteopaat (België)

De hondenosteopaat in het landelijke Lo (België)

Kies je voor een osteopathiebehandeling voor je hond, kom dan naar de hondenosteopaat in het landelijke Lo, gelegen in West-Vlaanderen, België.

Bij het toekomen kan je je wagen parkeren op de ruime privéparking. Als je dat wenst, kan je vóór de behandeling een wandeling maken met je hond in de omgeving of op het domein, dat helpt hem om te ontspannen na een soms lange autorit. Je kan je hond ook meenemen naar de uitloopweide naast de praktijk. Die is voorzien van hondenpoepzakjes en een vuilnisbak. Laat je dier gerust een plasje doen, want het valt niet mee om stil te moeten zitten met een volle blaas tijdens de behandeling!

Je kan plaatsnemen in de rustige wachtkamer, waar er steeds water voorzien is voor je viervoeter, en een drinkfontein met bekers voor de baasjes. De praktijk beschikt ook over een toiletJe wordt onthaald door assistente Jozefien, die bij een eerste consult jullie gegevens in de computer zal invoeren.

 

Daar is Kristien, de hondenosteopaat

Bij de start van de behandeling zal Kristien, dierenarts en hondenosteopaat, je enkele vragen stellen over de toestand van je hond: bv …
Daarna onderzoekt ze je hond door te voelen aan het lichaam: zijn er spierspanningen merkbaar, temperatuurverschillen? Hoe beweegt de hond zijn nek, gewrichten,..
Als ze een duidelijker beeld heeft van de toestand van de hond, dan kan de behandeling starten. Deze gebeurt uitsluitend met zachte technieken, door druk uit te oefenen,.. er wordt nooit gekraakt.

Rustgevend voor honden

Deze behandeling werkt meestal rustgevend voor honden, sommige vallen er zelfs bijna van in slaap! Als baasje blijf je bij je hond tijdens de behandeling, dat geeft hen vertrouwen. Bij onrustige honden wordt er relaxmuziek speciaal voor honden afgespeeld.

Na ongeveer 40 minuten loopt de behandeling bij de hondenosteopaat op zijn einde. Je hond krijgt een hondensnoepje als beloning, en er wordt gekeken of er een vervolgbehandeling aangewezen is. Je krijgt indien nodig ook tips mee voor wat je thuis zelf kan doen.

Na de behandeling

De dagen na de behandeling kan je hond wat stijver of meer vermoeid zijn, maar dat verdwijnt vanzelf na enkele dagen, en daarna treedt de verbetering op.

Tot ziens bij hondenosteopaat Debyser!

Wat kan de hondenosteopaat voor jouw hond doen?

Vul onderstaand formulier in en omschrijf duidelijk wat het probleem van je huisdier is.

Bellen
Route