Ook voor honden met een trauma

Via een vriendin hoorde ik voor het eerst over acupunctuur en osteopathie bij honden. Zij was heel positief over de aanpak en behandeling van Kristien.
Zo’n 1,5 jaar geleden heb ik dan ook de stap gezet om met mijn hond eens langs te gaan. Als jonge hond heeft One een trauma aan zijn staart opgelopen. Deze is bijgevolg supersensitief. Ook de achterhand is enorm gevoelig.

Bij aanraking zie/zag je de huid werkelijk samentrekken. In de buurt van zijn staart staan of langslopen ging niet. Dan sprong hij recht om er zeker van te zijn dat we er niet op gingen trappen.
Tijdens de eerste behandeling kwamen al snel enkele blokkades aan het licht. Naaldjes kwamen toen nog niet ter sprake. Hij heeft  een enorme angst voor pijn, daarom gebruiken we de puntlaser ipv acupunctuurnaaldjes.

We hebben heel veel verbetering in de achterhand en staart. Het zal altijd zijn zwakke plek blijven maar met een regelmatig behandeling lukt het prima.
Ik ben dan ook heel blij en opgelucht dat ik met mijn honden (ondertussen zijn er twee) bij Kristien terecht kan. Honden hebben er echt wel baat bij. Als mens voelen we ons ook niet 100% als er iets vast of scheef zit in de rug of nek.
Dus bij dieren is dit niet anders. 🙂

Sigrid Clauw , De Panne

Supersensitieve honden: het eerste doel is ze geruststellen, zodat ze vertrouwen krijgen.

Meer weten over onze werkwijze voor supersensitieve honden?

Vul het onderstaand formulier in en we antwoorden je zo snel mogelijk. Wil je onmiddellijk een afspraak, klik dan hier.

  • DD slash MM slash YYYY
  • Hidden
Bellen
Route